Kontakta oss

Rekonditionering

Din bil behåller sitt värde betydligt längre om du håller den ren. Grus, olja och vägsalt sliter på bilens lack, fönster, fälgar och gummidetaljer. Ja, allt som exponeras för vårt skandinaviska klimat behöver en översyn med jämna mellanrum. Samma sak gäller din bils interiör, i och urstigning sliter extra mycket på klädsel om den är smutsig. Långvarit damm och smuts etsar sig fast i instrumentpanelen och en smutsig vindruta kan vara en trafikfara. Därför mår din bil bäst av att få en genomgång av kunnig personal som tvättar bilen för hand, både invändigt och utvändigt någon gång då och då.

 

Utvändigt

När du lämnat in din bil avfettar och tvättar vi den för hand. Smuts och beläggningar avlägsnas omsorgsfullt tills lacken blir skinande ren. Därefter polerar vi bilen för att få bort oxideringar och små repor som kan påverka lackens färg. Sist applicerar vi ett skyddande lager av vax som agerar avstötande mot smuts och vägrester.

Bilens fönster tvättas och behandlas med ett lager glasskydd som stöter bort smuts och regnvatten. Vi kan också passa på att laga ev. stenskott, läs mer om glasskador.

 

Invändigt

När din bil är skinande ren på utsidan förflyttar vi fejandet till insidan. Bilens mattor lyfts ut, skakas och dammsugs, därefter städar vi ur, dammsuger bilen och tar bort eventuella fläckar. Instrumentpanelen, ratten, mittkonsoll och dörrsidor rengörs och fönstren tvättas. Bilklädseln får en djupgående rengöring och skinnklädslar eller klädslar med skinninslag får läderbehandling som förhindrar att skinnet spricker och håller det mjukt och bevarar färg samt glans.

 

Miljön

Vi tar naturligtvis hänsyn till miljön även när vi rekonditionerar din bil och allt spillvaten går till vår reningsanläggning så inget smutsigt vatten rinner ut i det kommunala avloppet eller miljön.