Lackering

Så går det till

Lackering

Nitrotherm, lägre tryck, mindre färg och bättre kvalité-

Tekniken går ständigt framåt när det gäller billackering och färgerna vi på Bilskadecenter använder. Det kommer nya metoder, men också mer miljövänliga färger som är vattenbaserade. Dagens alla ledande biltillverkare nyttjar dessa vattenbaserade färger för att minska utsläppen i naturen. Naturligtvis använder även vi den senast tillgängliga metoden och de modernaste lackfärgerna när vi reparerar din bil.

Den senaste metoden vi tillämpat är Nitrotherm, en metod som konverterar vanlig tryckluft till kvävgas. Nitrotherm reglererar sedan tryck och flöde, medan kvävgasens egenskaper tillåter lackering under lägre tryck. Resultatet blir mindre färgförbrukning, högre kvalitet p.g.a mindre damm och slätare ytor samt en bättre arbetsmiljö. Självklart lämnar även den minskade färgförbrukningen ett mindre avtryck på vår miljö.

Lindesbergs Bilskadecenter är därför stolta över att vara auktoriserad och certifierad lackverkstad för de bilmärken vi jobbar med, och naturligtvis är vi även godkända av de ledande försäkringsbolagen.